Banner PWAS

A+ A A-

Op deze site vindt u de woordpakketten van Ambrasoft:

http://thuis.ambrasoft.nl/wps/portal/ambrasoft/

Wij gebruiken de methode: TAAL ACTIEF versie 3 (2004)

Uitleg bij importeren woordpakketten

 

Let op: deze uitleg beschrijft het importeer-proces in ons nieuwste pakket: Familiepakket 10. Heeft u een ander pakket? Raadpleegt u dan de ingebouwde help-functie via de F1-knop.

Een groot voordeel van Familiepakket 10 is de mogelijkheid om te oefenen met de woordpakketten van school. Deze woordpakketten kunt u downloaden vanaf deze website. Op deze pagina kunt u lezen welke woordpakketten u moet kiezen, hoe u deze kunt downloaden en hoe u ze kunt importeren in Familiepakket 10.

Welke woordpakketten?
De woordpakketten op deze website zijn gekoppeld aan een zogenaamde spellingmethode. Een spellingmethode is niets anders dan de verzamelnaam voor alle spellingboeken, spellingschriften en andere spellingmaterialen die een school gebruikt. Er zijn een aantal verschillende methodes op de markt en scholen kiezen de methode die het best past bij hun onderwijskundige visie.

Om te weten welke woordpakketten u moet downloaden, moet u op school even navragen welke taalmethode zij gebruiken. Iedere groepsleerkracht zal dit waarschijnlijk wel weten. Van sommige methodes zijn er verschillende versies. Als de school weet welke versie van de methode gebruikt wordt, is dat mooi. Maar mocht dit niet zo zijn, dan kunt u gewoon uitproberen welke versie voor u de juiste is. Als na het importeren blijkt dat de woorden toch niet kloppen met de woorden die uw kind mee naar huis krijgt, dan downloadt u gewoon de andere versie.

Downloaden en uitpakken
U kunt het juiste woordpakket-bestand downloaden door er simpelweg op te klikken. Er verschijnt dan een venster waarin u mag klikken op Openen of Uitvoeren.

Wanneer het bestand gedownload is, ziet u een venster met als titel Het uitpakken van de woordpakketten. Hier klikt u op Next. U ziet vervolgens dat de woordpakketten standaard uitgepakt zullen worden in de map C:\Woordpakketten. U kunt dit laten staan, of een andere map naar keuze opgeven. Klik daarna op Next.

Nu ziet u dat de woordpakketten worden uitgepakt op uw harde schijf. Klik tot slot op Finish. U bent nu klaar om de woordpakketten te importeren in het Familiepakket.

De woordpakketten importeren
Om de uitgepakte woordpakketten te importeren in Familiepakket 10, hoeft u alleen nog maar het programma op te starten. U klikt vervolgens op het pictogram met aap-vis om de Woorden Manager op te starten. Hier klikt u op Importeren en u navigeert naar de C-schijf en daarna de map Woordpakketten. Als u een andere map heeft gebruikt om de woordpakketten op te slaan, gaat u uiteraard hier naartoe.

U ziet nu aan de rechterkant de leerjaren waar woordpakketten voor gevonden zijn. Selecteer de leerjaren waar u woordpakketten voor wilt importeren, en klik op Start importeren. Nu worden de woordpakketten geïmporteerd.